Mega Vuurwerk Almelo in Tubantia

Almelose vuurwerkzaken zien klanten grotere pakketten kopen

ALMELO – De verkoop van vuurwerk lijkt aan te trekken, zeggen Almelose verkopers. Met name showboxen zijn in trek.

Wie over de Sluiskade Zuidzijde rijdt, kan de vuurwerkwinkel van Jeroen Westen (54) bijna niet over het hoofd zien. Een grote banner met daarop de tekst ‘Mega Vuurwerk Almelo’ siert de gevel van de zaak in partijgoederen, die aan het eind van het jaar wordt omgetoverd in een paradijs voor liefhebbers van pijlen, potten en boxen.

Rumble in the Jungle Heel druk is het op deze ochtend van de eerste officiële vuurwerkverkoopdag niet, de piek komt volgens Westen op 30 en 31 december. Toch zijn de medewerkers nu al continu bezig met adviseren en verkopen van boxen luisterend naar namen als ‘Rumble in the Jungle’, ‘Bad #SS’ en ‘Escape from Hell’. Met name het kunnen adviseren vindt de eigenaar belangrijk.

Daarom gaat hij vanaf september met zijn zoon Leon (22) en een aantal medewerkers allerlei vuurwerkshows af. Is de hardheid van de knal goed? Hoe is het kleurgebruik? Het team wil weten wat ze verkopen. „Het kan me niet goed genoeg wezen, we zijn heel kritisch.”

Groter pakket Ook op andere plekken in Almelo startte gisteren de verkoop. „Het loopt aardig door, maar de drukte komt nog”, zegt Justin Harings van Harings Vuurwerk. De cakeboxen zijn populair, net als andere jaren. Ook heeft hij het gevoel dat mensen wat meer willen uitgeven. „Ze kiezen nu toch sneller voor een groter pakket.”

Dat geldt ook bij Jan de Roo Vuurwerk. „We mogen niet klagen, de gemiddelde besteding ligt hoger”, zegt Raymond de Roo. Populair, met name bij buren die samen vuurwerk inkopen, is de powerbox, verschillende potten die achter elkaar af gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *